Sıkça Sorulan Sorular
Bazı sayfalar Arşiv’de neden yok?

Zaman içinde eskime veya başka nedenlerle yıpranmış bazı sayfalar, onarımları tamamlandıktan sonra Milliyet Gazete Arşivi’nden sunulmaktadır. Bazı sayfalar için onarım işlemi devam etmektedir. Bu nedenle Milliyet Gazete Arşivi’nde bulamadığınız sayfalar olabilir. Bulunamayan sayfaların bazılarının önemli siyasi gelişmelerin yaşandığı tarihlere denk gelmesi, bu tarihlere ait basılı gazetelerin, diğer tarihlere ait gazetelere oranla çok daha fazla okunmuş, dolayısıyla yıpranmış olmasından kaynaklanmaktadır.

Milliyet’te çıktığını bildiğim/düşündüğüm bir haberi bulamıyorum; bu haberi bulmada bana yardımcı olabilir misiniz?

Milliyet Gazete Arşivi’nde sunulan tüm sayfalara/kupürlere, tarih belirtilerek veya sözcük araması yapılarak ulaşılabilir. Arama sonucunda çok fazla sayıda sonuç ile karşılaşılması durumunda, aramada kullanılan sözcüklere yeni sözcükler eklenerek veya gelişmiş arama ile ek kriterler belirtilerek yeni aramalar yapılabilir. Kullanıcılarımızın hizmetine sunulmuş olan bu yöntemler dışında ilgili habere ulaşmak için ek bir yardımımız bulunmamaktadır.

Arşivdeki sayfaları/kupürleri yazdırmam veya bilgisayarıma kaydetmem mümkün mü?

Milliyet Gazete Arşivi’ndeki sayfalar/kupürler internet üzerinden okunabilmekte, fakat yazdırılamamakta ve bilgisayara kaydedilememektedir.

İstediğim bir sayfanın/kupürün dijital veya basılı bir kopyasını bana gönderebilir misiniz?

Şu anda böyle bir hizmetimiz bulunmamaktadır.

Milliyet Gazetesi'nin basılı koleksiyonlarına nasıl ulaşabilirim?

Ülkemizde halka açık veya bulunduğu kurum bünyesinde hizmet veren bazı kütüphanelerde Milliyet koleksiyonları bulunmaktadır. İstanbul'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Atatürk Kitaplığı (Taksim), İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi; Ankara'da Milli Kütüphane, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ve T.B.M.M Kütüphanesi ile İzmir'de Milli Kütüphane koleksiyonumuzun bulunduğu kütüphanelerden bazılarıdır.